Kaş ve Kalkan

Kaş ve Kalkan

Bir Yerlinin Gözünden Kaş ve Kalkan

Kaş ve Kalkan - KasKa

Kaş ve Kalkan, Antalya'nın en batısında konumlanmış tatil bölgeleridir. Kiralık villa, günlük kiralık apart ve pansiyon şeklinde konaklama türleri bu bölgede oldukça yoğunlukta. Kalkan, Kaş'a bağlı bir mahalle olmasına karşın; yan yana iki farklı tatil anlayışını ve lezzetini bulmak mümkündür. 3000 yıl önce bu bölgelerde var olmuş olan Likya Uygarlığı'nın bıraktığı kalıntılara eşlik eden; mavi bayraklı plajlar ve yeşil yamaçlar bu bölgeyi çekici kılan birçok özellikten sadece birkaçı.

Bölgenin etrafını çevreleyen toros dağları ve deniz kıyılarındaki yamaçlar belki de bölgenin bakir ve el değmemiş kalmasına neden olmuştur.

Bölgeye yakın olan Kekova, koylarla çevrelenmiş bir deniz kasabası olmasının yanında ülkemizdeki tek batık kent olma özelliğine sahiptir. Demre ise Noel Baba Klisesi ve Myra Antik Kenti ile birlikte yine bu bölgede bulunmaktadır. Filmlerdeki çöl ve kumsal sahnelerine ev sahipliği yapmış olan, 18 km uzunluğundaki Patara Kumsalı ve Antik Kenti de bu bölgede yer almaktadır. Saklıkent kanyonunda doğanın inanılmaz varlığını dağların arasından akan kaynak suyunda hissedebilirsiniz. Kaş ile Kalkan arasında yer alan Kaputaş plajına ulaşmak için kullanacağınız merdivenlerin her birinde, maviliğin dalgalarla beyaza karışmış haline kendinizi bırakmak için yaşayacağınız heyecanın tadı damağınızda kalacak. Xantos ve Letoon Antik Kentlerinde ise Likya Uygarlığı'nın tarihe tanıklık eden eserlerini görebilirsiniz.

Kaş ayrıca uluslararası bir dalış merkezidir ve birçok milli sporcu da buraya dalış yapmaya gelir.

Beş yıldızlı herşey dahil otel sistemlerinden uzak; daha çok halkla ve doğayla iç içe pansiyon, günlük kiralık apart ve kiralık tatil villaları şeklinde konaklama yapabileceğiniz bu bölge her tatil anlayışı için uygun. Ayrıca bölgede tatil organizasyonu olarak; safari, at binişi, tekne turu, kano, su sporları gibi etkinlerde mevcut.

Web sitemizde de görebileceğiniz muhafazakar kiralik villalar, balayı villaları, deniz manzaralı villalar gibi birçok kategoride seçenekler mevcut.

Kaş ve Kalkan bölgesi yöresinde yerel olmanın gururuyla belirtmek isteriz ki; yıldızları bu yörede görmeden, günbatımını Patara'da izlemeden, Kekovada keçileri sevmeden, Saklıkent'te soğuk suyu hissetmeden Akdeniz'e geldim demeyin. 

 

Yorumlar

Villalarımızda Konaklayan Misafirlerimizin Yorumları