Kekova

Kekova

Batık Kent Kekova'da Bir Gün

Kekova; yeşilin mavi ile bütünleştiği, suyun altında ve üstünde tarihi kalıntıları çevreleyen yüzlerce koyun var olduğu, turistik bir doğal cennettir.  Kıyısında bulunan Üçağız'dan çıkan teknelerle ulaşabileceğiniz, su altında ve üstünde tarihi kalıntıları görebileceğiniz , tarihi Batık Kent'in bulunduğu Kekova Adası ve tam karşısında Simena Kalesi yani bir diğer adıyla Kaleköy'ün bulunduğu ve bütün yerel halkın yaşamında denizin ve deniz ürünlerinin kesitler halinde var olduğu, dünyadan uzakta bambaşka bir yerleşim yeridir.

Mavinin yeşille dans edercesine var ettiği; eski dönemlerin bu liman kentinde, yıllarca hüküm sürmüş ve yaşamış bir çok uygarlığın doğayla iç içe kalıntılarını görmek mümkün. Helenistik dönemden, Bizans dönemine kadar bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan bu alan; bir açık hava müzesi gibi diyebiliriz.

Kekova Adası

Kekova bölgesindeki çoğu teknenin altında bulunan cam pencereler sayesinde, Kekova Adası'nda bulunan Batık Kent'in kalıntılarının su altındaki bölümünü görmek mümkün; ayrıca ada etrafını çevreleyen tarihi kalıntılar da oldukça net ve çekici bir tarih yolculuğu sunuyor. Tur düzenleyen teknelerin bu bölgede durması ve bu alanda yüzülmesi yasak; bu nedenle bu bölgeyi ortalama 10 dakika gibi bir sürede, hızlı bir turla görmek mümkün oluyor.

Sİmena Kalesi ( Kaleköy )

Bölgedeki tekne turlarının uğrak adresi olan Sİmena Adası ve Sİmena Kalesi, sizlere eşsiz doğa manzaraları sunacak bir yükseklikte Likyalılar tarafından inşa edilmiştir. Kekova ziyaretinize dair güzel kareler yakalayabileceğiniz bir yükseklikte olan bu kale, sizlere denizin ortasında eşsiz bir tarih yolculuğu fırsatı sunuyor. Adada yapılaşma yasak olduğu için; alandaki eski evlerin restore edilmesiyle bir kaç kafeterya ve restoran oluşturulmuştur. Yerel halkın işlettiği bu mekanlarda ev yapımı dondurma keyfini yaşamadan dönmemelisiniz.

Kekova'ya Kimler Gitmeli?

Kekova turu bir gününüzü keyifli şekilde yaşamak adına güzel bir seçenek. Amacınız doğa ile iç içe olan bir kültür gezisiyse ve keşfetmeyi seviyorsanız Kekova tam sizin adresiniz. Bölgeye dair konaklama seçenekleri pansiyonlarla kısıtlı; ancak Kaş ve Kalkan bölgesine yakın olduğu için bu bölgelerde de konaklayabilirsiniz. Web sitemizdeki bölgeler kısmında size uygun villa veya apartı bularak keyifli bir tatili planlamaya başlayabilirsiniz.

Yorumlar

Villalarımızda Konaklayan Misafirlerimizin Yorumları