Villada Tatil Keyfi !!

Villada Tatil Keyfi !!

Tatil Keyfi Nerede Çıkar ?

Villada Tatil mi Otelde Tatil mi ? Aslında bu sorunun cevabı kişiden kişiye göre değişir kimisi kendine özel bir villada tatil yapmayı sever kimisi açık büfeli kalabalık ortamlı oteli kimsi de sevimli pansiyonları.

İstatistiklere göre kalabalık şehirlerde yaşayanlar küçük şehirde yaşayanlara oranla 40% daha fazla strese maruz kalıyor. Buda şu demek ki büyük şehirlerde hayatlarını sürdüren insanlar küçük şehirde yaşayanlara oranla daha fazla tatil isteği duyuyor. Bu isteğin altında yatan asıl neden ise sürekli gün içerisinde maruz kaldıkları. İş yerinde metroda caddede Avm de markette üstüne üstüne gelen kalabalıktan kaçmak.

Hal böyle tatilde eğlenmekten ziyade deşarj olmak daha baskın bilinç altı bir istek haline geliyor. Tatilden ne kadar deşarj olarak döndüğünüz tatil sonrası hayatınızı da oldukça etkiliyor.

Zaten kalabalıklardan stresten boğulmuş bir şekilde tatile gidip, tatilini devasa bir 5 yıldızlı otelde geçiren bir aileyi düşünün. Havuz başına gidiyor yüzlerce kişi, açık büfeye gidiyor metrobüs gibi, hamam sauna gibi hizmetlerden faydalanmak için devlet devlete hastanesinde randevu alır gibi 5 gün önceden randevu alman gerekiyor.Otelin plajı Eminönü gibi. Kahvaltı saati belli öğle yemeği saati belli . Yani büyük şehrin küçük bir simülasyonun orada yaşayıp büyük şehre geri dönüyor. Fahiş 5 yıldızlı otel fiyatları düşünülürse 4 kişilik bir ailenin masrafını siz hesaplayın.

 

Özel Havuzlu haftalık villa kiralamayı seçen bir ailenin durumuna bakalım şimdide. 

En önemli avantajları tatil için konakladıkları yer sadece kendilerine ait. Yani yabancı kimse yok. Üzerlerine gelen kalabalık yok. En önemlisi de bu strese sebep olan kalabalık orada değil.

Havuz sadece kendilerine ait, tüm kullanım alanları ailenin. Deniz manzaralı havuzlu  bahçede akşam üstü  barbekü yakabilirler, yada havuzun yanındaki jakuzide saatler geçirebilirler. İstedikleri zaman kahvaltı yaparlar, yemek yemek için yüzlerce parmak arası terlikli insanla yarışmak zorunda kalmazlar.

 

Böyle bir karşılaştırma kişilerin tatil anlayışına göre farklı bir şekilde de yapılabilir elbette ancak, değişmeyen bilimsel gerçek kalabalıkların strese neden olma ihtimali ve bu stresten kurtulmanın yolunun ise daha sakin ortamlarda bulunmak olduğu. Üzerinde deney yapıldı mı bilmiyorum ama otelde ve kiralık yazlık bir villada tatilyapan yüz aile üzerinde bir deney yapılsa stres seviyelerinde büyük farklılıklar ortaya çıkacağından eminim

Yorumlar

Villalarımızda Konaklayan Misafirlerimizin Yorumları